UNICYCLE

Eind 2002 is het idee geboren om een unicycle te bouwen. Dit naar aanleiding van een weddenschap met een bevriende motorclub. Deze motorvrienden hadden niet gedacht dat we als christenen een unicycle zouden gaan bouwen en sterker nog, ermee zouden racen!

De eerste race vond plaats in april 2003. Wij als CMA gingen met de overwinning en de weddenschap aan de haal. Na deze race hadden wij de smaak goed te pakken en hebben we  ons aangemeld voor het Nederlands kampioenschap. Ons eerste motorblok was een Suzuki GS750. Deze staat nog in het clubhuis. Om sneller te gaan, werd er een Honda Bol d‘Or 900 blok ingelepeld. Dit ging zo goed dat we twee jaar later als CMA-team Nederlands kampioen zijn geworden! Op dat moment is de liefde voor het racen met een unicycle geboren.

Bij een unicycle-race staat er een compleet team achter de racers: mensen die sleutelen, mensen die lassen, mensen die helpen met hand- en spandiensten en natuurlijk een piloot met stalen zenuwen! Iedereen heeft zo zijn gaven en talenten, die we op deze manier mogen gebruiken.

Aan andere bikers willen we laten zien dat we een beetje gek zijn en zeker niet wereldvreemd!

Door de jaren heen zijn we geaccepteerd door de andere teams en kunnen wij door middel van de unicycle laten zien dat twee passies prima te combineren zijn: geloof en racen! We zijn alert op wat er om ons heen gebeurt en helpen andere teams waar nodig. Ook bij deze races willen wij ons dienstbaar opstellen, here to serve you!!

Reacties van de concurrentie zijn soms zo mooi, één daarvan was: ‘Het is niet eerlijk, jullie krijgen hulp van boven.’ Dat we zo snel zijn omdat er aan de horizon een kerktoren boven de weilanden en een dorpje uitsteekt. Wat prachtig mooi om zo een getuige te mogen zijn, midden tussen alle unicycle teams in.

Momenteel (2019) rijden wij met een Triumph blok, de concurrentie is hoog dus wij moesten iets anders om toch mee te komen.

Misschien denk je: wat moet dat verhaal op deze site? Zoals we al in dit stuk schrijven, zijn niet alle christenen hetzelfde. Maar nog belangrijker is dat God ons allemaal verschillende talenten gegeven heeft om te gebruiken en om van te genieten. We zijn goed met onze handen en we zijn technisch onderlegd. Wij geloven dat God geniet als Hij ziet dat mensen hun gegeven talenten gebruiken en er ook nog veel plezier aan beleven. Het mooiste is dat we naast het racen met de unicycle (tijdens de race gaat dat een beetje moeilijk) mogen getuigen van wat God in ons leven betekent.

Ook hier willen wij door onze  oprechte belangstelling in mensen iets van de liefde van Jezus Christus laten zien. Niet dwingen, maar dienen is één van deslogans van de CMA.

Namens het unicycle team CMA